top of page
  • IFU

«Між війною і миром. Україна – Ізраїль»: у Львові відкрили фотовиставку.


Сьогодні, 30 листопада у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького відбулося відкриття виставки фотографій українських та ізраїльських авторів – «Між війною і миром. Україна – Ізраїль». Представлені фотографії показують, наскільки подібними є переживання війни в Україні та Ізраїлі. Насправді, почуття та емоції, які переживають обидва народи, є дуже схожими. Цей фотопроект мандрує всією Україною.

«Наше життя в Ізраїлі та життя в Україні відбувається на стику постійних реалій між війною та миром. Найголовніше у цій виставці не війна, а відчуття, які вона несе», – сказав громадянин Ізраїлю Арьє Лисаков, який вже півтора роки живе у Львові.

Фотовиставка «Між війною і миром. Україна – Ізраїль». Фото: Микола Тис/ZIK

Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького Тарас Возняк відзначив паралель між Україною та Ізраїлем, яка стала особливо актуальною, коли в Україні розпочалася війна. І ця паралель, за словами Тараса Возняка, має позитивний обертон. «Ізраїль навчився жити у ситуації перманентної війни. Україна теж потребує розвитку у ситуації війни. Ця паралель між двома країнами представлена на цих фотографіях», – сказав пан Возняк.

Фотовиставка «Між війною і миром. Україна – Ізраїль». Фото: Микола Тис/ZIK

Директор Всеукраїнського єврейського благодійного фонду Хесед Ар’є Адель Діанова відзначила, що Україна та Ізраїль на сьогодні є дуже дружніми державами, які допомагають одна одній. «В обидвох країнах багато схожих моментів в історії, становленні, розвитку. Тому ми повинні примножувати свої культурні, наукові зв’язки, торговельну співпрацю. І ця виставка має дуже велике значення», – сказала Адель Діанова.

Фотовиставка «Між війною і миром. Україна – Ізраїль». Фото: Микола Тис/ZIK

У лютому 2016 року виставка була показана ізраїльскім глядачам, потім переїхала до України.

Організаторами виставки у Львові виступає ГО Israeli Friends of Ukraine (Ізраїль) та Львівська національна галерея мистецтв ім. Б.Г. Возницького за підтримки Благодійного фонду Ukrainian Jewish Encounter (Канада), Міжнародних Авіаліній України, Посольства України в Ізраїлі, ВЄБФ “Хесед Ар’є”, Львівського товариства єврейської культури ім. Шолом Алейхема, Львівського волонтерського центру та АртСемітГруп.

Фотовиставка «Між війною і миром. Україна – Ізраїль». Фото: Микола Тис/ZIK

У Львові фотографії українських та ізраїльських авторів розміщені так, що спочатку можна побачити картини війни та переживання, з нею пов’язані. І ці відчуття дуже схожі. Далі йдуть фотографії, які передають дух Майдану. А на фото в останній залі можна побачити прояви мирного життя.

Фотовиставка «Між війною і миром. Україна – Ізраїль». Фото: Микола Тис/ZIK

Гості виставки зможуть познайомитися з роботами відомих фотографів: Олександра Ґлядєлова, (Україна), чиї роботи представлені на виставках у Франції та Сполучених Штатах, Олександра Козаченка (Україна), провідного фотографа журналу Forbes Ukraine, автора сотень відомих фотографій революційного Майдану, Марго Ормоцадзе (Україна), фотографа, журналістки і письменниці, Паши Паштєтова, який знімає свої роботи на фотоплівку.

Серію робіт про Ізраїль на виставці представляють Едді Ґеральд (Ізраїль), який висвітлює військову тематику в гарячих точках, Павєл Вальберґ (Ізраїль) відомий ізраїльський фотограф, лауреат міжнародного фотоконкурсу Sony WPA 2011, Дана Фрідландер-Орен (Ізраїль), документальний фотограф і фахівець з панорамних фотографій, авторка книги «Тель Авів 360» та Віктор Ольховський, уродженець Донецька, учасник багатьох фотовиставок в Ізраїлі та Україні.

За матеріалами Zik.ua

 

Фото: Євген Кравс

 

Відео: Lviv4you

107 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page