top of page

Проект реабілітації бійців АТО


Волонтерська платформа допомоги бійцям АТО та сім’ям учасників АТО, психологічна та фізична реабілітація, соціальна адаптація, творча реабілітація для подолання наслідків психотравмуючих подій, програма комплексного підходу до зміни професії та розвитку власної само зайнятості.

Проведено 23 заїзди, приймали участь понад 500 учасників АТО, більше 2000 чоловік надано приватні консультації, більше 20 виставок по Україні, Ізраїлю,Бельгії, Польщі, Італії, Великої Британії, Угорщині.

Програма психосоціальної підтримки учасників АТО – це 7-10 денний заїзд групи з 15-20 чоловік на базу відпочинку чи санаторій. Залучення спеціалістів психотерапевтів, психологів, терапії мистецтвом, спеціалістів тілесної терапії, оздоровчі процедури, юридична підтримка та тренінги по розвитку власної справи, патріотичні та культурні заходи.

Комплексна реабілітація надає можливість знайти душевні сили пережити стрес, налагодження зв’язків з мирним життям , поліпшення психоемоційного та фізіологічного стану ,інформаційний та практичний ресурс учасникам АТО задля прискорення їх соціальної адаптації,зміна картини бачення світу; відкриття нових сторін власної особистості;, створення дружньої атмосфери для колективної співпраці, переключення стану «воїна» на стан «громадянин».

Проект має на меті мінімізувати ризик проявів бойової психотравми, знизити процент розвитку ПТСР, девіантної поведінки у бійців АТО завдяки втіленню системи реабілітаційних заходів в форматі програми «Зігрій душу». Знизити рівень соціальної напруги та підвищити інформованість щодо отримання пільг, психосоціальної підтримки та варіантів самозайнятості серед учасників АТО. Мотивувати учасників АТО до активної участі у мирному житті і ресоціалізації; Стимулювати учасників АТО отримувати гарантовану їм державою допомогою; Підвищити прозорість та доступність державних послуг.

У 2017 році плануються заїзди «Психосоціальної підтримки родин учасників АТО» в сільської місцевості, де майже немає доступу до діючих програм та корисної інформації, зниження внутрішньої напруги в комунікації та стосунках в зв’язку з можливими наслідками психотравмуючих подій - шляхом набору малих родинних груп та здійснення короткострокової реабілітаційної програми в спеціалізованому санаторії .

Ми закликаємо всіх небайдужих підтримати наш проект.

Рахунок у гривнях:

Рахунок у євро:

 

305 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page