top of page
  • IFU

Зустріч Президента Світового Конґресу Українців Євгена Чолія з громадою вихідців з України  в Ізраїл


2 липня в Ізраїлі, в Українському культурному центрі в м. Бат Ям відбулася зустріч Президента Світового Конґресу Українців (СКУ) Євгена Чолія з громадою вихідців з України в Ізраїлі, активістами ГО «Ізраїльські друзі України» та представниками інших про-українських організацій.

Євген Чолій здійснював робочий візит до Тель-Авіва та Єрусалима 30 червня – 3 липня 2018 року з метою обговорити актуальні українські питання з Греко-Православним Патріархом Єрусалима і високопосадовцями Ізраїлю та ознайомитись із діяльністю української громади.

В 2018 році Євген Чолій здійснив робочі візити вже в 25 країн світу. За свою 10-річну каденцію на посаді Президента СКУ пан Чолій відвідав державу Ізраїль вперше. Президента СКУ під час візиту до Ізраїлю супроводжувала Директор Представництва СКУ зі зав’язків з міжнародними організаціями в Брюсселі Марина Ярошевич. Представництво СКУ в Європі було відкрито зовсім недавно. Пані Марина розповіла про роботу і діяльність Європейського відділу СКУ.

На зустрічі в УКЦ Євген Чолій розповідав про мету візиту в Ізраїль, про роботу і діяльність СКУ в цілому, про плани і перспективи, як саме СКУ так і у відносинах з Ізраїлем. Також закликав громадські організації Ізраїлю долучатися і стати членами Світового Конґресу Українців. Підняли і тему пропаганди і гібридної війни РФ проти України і засобам протидії.

Президент СКУ провів низку зустрічей з посадовцями, серед яких були:

  • Надоленко Геннадій, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Ізраїлі;

  • Теофілос ІІІ, Греко-Православний Патріарх Єрусалиму;

  • Плоскoв Талі, Заступник Голови Кнесету Ізраїлю, Голова Парламентської групи дружби Ізраїль-Україна;

  • Мерідор Дан, Президент Ізраїльської ради з зовнішніх відносин;

  • Елькін Зеев, Голова ізраїльської частини Спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва Кнесету (Парламенту) Ізраїлю, Міністр у справах Єрусалима і спадщини та Міністр охорони навколишнього середовища.

Також виступили з промовою: співголова ГО «Ізраїльські друзі України» В’ячеслав Фельдман який в свою чергу розповів про діяльність організації, проекти, про всебічну допомогу Україні, плани. І користуючись нагодою заросив Євгена Чолія ще раз завітати в Ізраїль.

Виступила також працівник посольства України в державі Ізраїль Наталія Марікуца.

Задав декілька питань про Україну, діаспору і молодь, провів дискусію з президентом СКУ активіст молодіжного руху Мамедов Тімур, а також представники інших організацій.

Взагалі зустріч проходила в дружній атмосфері, спілкування на різні теми. Співали Українські пісні для наших гостей. А наша Маргарита Кльоц як завжди приготувала смаколики: дуже смачні домашні пиріжки, які всі скоштували не помітивши як вони скінчились.

В планах нашої організації стати членами Світового Конґресу Українців.

Більше фото тут

В. Фельдман, Т. Мамедов, фото Т. Гур

123 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page